Kaart Aquitanië FrankrijkAquitaine ligt op 10 uur rijden vanuit Nederland. Het is de meest toeristische regio van Zuid West Frankrijk. Als de naam Aquitaine je niks zegt, zijn het namen als Bordeaux, Pau en Biarritz wel, grote plaatsen in deze regio. Aquitaine heeft voor ieder wat wils: surf stranden, pittoreske dorpjes en schitterende natuur. Na de regio herindeling van januari 2016 maakt het onderdeel uit van de regio Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes. Bekende departement zijn: Dordogne, Gironne, Landes, Charente-Maritime en Pyrénées-Atlantiques (Atlantische Pyreneeën).

Landschap

Als je een vakantie boekt naar Aquitaine kies je er natuurlijk voor om op meerdere plekken te verblijven. Aquitaine is zo ontzettend variërend, dat het simpelweg zonde is om op een plek te blijven. ’s Ochtends rij je met de auto over een landelijke zandweg tussen de weilanden door, ’s middags kun je gaan fietsen over een bergweg omgeven door rotsen. Maar, als je een dagje niks wilt doen ga je bakken op het strand.

Bezienswaardigheden

Aquitaine kent een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden. Zo kun je een dag op pad gaan om oude kastelen te bezoeken, waar je je even kunt wanen in het leven van een landgraaf terwijl je door een kunst rijke kasteeltuin loopt. Er zijn heel veel grotten die je kunt bezoeken. Als je even terug wilt naar een plek waar de tijd stil gestaan heeft, ga een dagje langs de kust rijden. Je zult hier verschillende ouderwetse maar vooral pittoreske vissersdorpjes tegenkomen. Als je meer een avonturier bent die behoefte heeft aan snelheid en sensatie moet je echt een bezoekje brengen aan Walibi in de buurt van Roquefort (Midi-Pyrénée). Gegarandeerd veel plezier!

Rivier in de Dordogne

Hotel, camping of appartement

Het toeristische karakter van Aquitaine heeft er voor gezorgd dat er in alle klassen accommodaties zijn. Of je nu zoekt naar een hotel met 5 sterren, een camping met entertainmentteam en zwembad, een bed en breakfast of een appartement. Je kunt er geheel je eigen draai aan geven, misschien vind je het leuk om een week op een camping te staan en de andere week met meerdere gezinnen rond het zwembad bij een luxe appartement.

Online boeken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen een geheel verzorgde vakantie te boeken, inclusief of exclusief vlucht, dit kan bij reisorganisaties als arke.nl of D-reizen. Wat je ook kunt doen is alles zelf regelen een passende camping kun je zoeken en boeken via alle campings in frankrijk, een luxe appartement via belvilla.com en hotels via hotelboekenzondercreditcard.com. Je doet er wel goed aan om de reviews even terug te lezen. Sommige accommodaties kunnen bij vorige bezoekers zijn tegengevallen, waardoor ook jouw vakantie een deukje op kan lopen.

Aquitaine
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *