Auvergne… Sprekende over een adembenemende vakantiebestemming, naar een plek waar je nog nooit geweest bent, zul je wellicht het eerst denken aan Phuket of Bali. Als je vliegangst hebt of niet al te lang wilt reizen heeft Frankrijk nog een regio die je absoluut bezocht moet hebben. Schitterende landschappen, vele bezienswaardigheden en dat op 6 uur rijden vanuit Nederland: Auvergne in Frankrijk, met als hoofdstad Clermont-Ferrand. Na de regio herindeling van 2016 maakt Auvergne deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Misschien wel de bekendste persoonlijkheid uit deze regio is Coco Chanel.

Schitterende waterval in Auvergne

Landschappen

Zodra je in Auvergne aankomt zal het je direct opvallen: wat is het groen hier. De uitgestrekte weilanden, de bergen die dicht gegroeid zijn met bomen. ’S ochtends de deur uit wandelen en betoverd worden door de boslucht. Na het ontbijt de keuze maken: fietsen of wandelen. Een ding staat vast, je neemt je zwembroek en handdoek mee. Tussen de bergen door zijn namelijk diverse riviertjes, meren en watervallen. De verleiding om deze te gebruiken voor een verfrissende duik is groot.

Bezienswaardigheden in de regio

De Auvergne kent ‘De Puy de Dôme’, een oude vulkaan. Dit zou zomaar eens het absolute hoogtepunt van je vakantie kunnen worden. Je kunt zowel met een trein omhoog, als lopend en ook op een fiets. Al is het fietsen wel onder zeer strenge voorwaarden. Maar als je er eenmaal opstaat, dan behoeft het uitzicht geen verdere uitleg.

Buiten de prachtige natuur is de lijst tuinen en gebouwen die op de lijst van Cultureel Erfgoed staan ook aanzienlijk. Denk hierbij aan de tuin van Chateau de Chavaniac – Lafayette. Hier vind je schitterende bomen afgewisseld door vijvers, dit zal zorgen voor ongekend mooie foto’s voor in het foto album.

Hotel, camping of toch een appartement?

Een geslaagde vakantie valt of staat natuurlijk bij een fijne accommodatie. Maar net zoals bij het variërende landschap, heeft iedere toerist zijn eigen wensen bij de accommodatie. Of je nu in alle luxe in een hotel met spa wilt slapen of met het ultieme camping gevoel de vakantie wil doorbrengen. Alles is mogelijk. Als je met een groep vrienden op vakantie gaat is er ook de mogelijkheid om een eigen appartement te huren, zelf koken en na het eten een feestje in het zwembad.

Online boeken

Het is wel zo verstandig om van tevoren een hotel te reserveren, zo voorkom je teleurstellingen. Op veel boekingsites kun je per categorie accommodaties vinden en direct reserveren. Let wel op dat bij sommige accommodaties in het voorjaar het zwembad gesloten is, mocht je daar behoeften aan hebben kun je het navragen.

Auvergne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *