Het Bourgondisch leven.

Auxerre in BourgondiëVeel Nederlanders nemen de ellenlange files in de zomervakantie voor lief als ze op weg zijn naar hun bestemming in Frankrijk, want de meeste mensen kennen Bourgondië (Frans: Bourgogne) van de Autoroute du Soleil, als ze van en naar hun vakantiebestemming aan de Middenlandse zee reizen. Grote steden zijn Dijon (hoofdstad en bekend van de mosterd), Auxerre en Beaune.

Frankrijk is om verschillende redenen een populair vakantieland. Mooi weer, lekker eten en –niet onbelangrijk- niet te ver van huis. Aangezien Frankrijk dertien maal groter is dan Nederland, zijn er volop mogelijkheden voor een fantastische vakantie.

Het landschap

Voor échte natuur- en wijnliefhebbers is Bourgogne de vakantiebestemming bij uitstek. Door onder meer de prachtige wijngaarden is het landschap te omschrijven als heuvelachtig en groen. Vooral bekend door de wijnen: Pinot noir (rood) en Chardonnay (wit). Ook stromen er verschillende rivieren door dit gebied.

Bezienswaardigheden

Als vakantieganger ben je vast benieuwd naar wat Bourgogne aan bezienswaardigheden te bieden heeft. De Nederlandse benaming voor Bourgogne is Bourgondië. Dit woord verraadt al dat deze streek een rijke historie met zich meedraagt. Dit is ook zichtbaar in het straatbeeld.

Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard.

Musée Nicéphore Niépce in Chalon-sur-SaôneEen echte bezienswaardigheid is Le Musée Nicéphore Niépce. Dit museum staat in Chalon-sur-Saone, de geboortestad van Niépce, uitvinder van fotografie. Door de komst van de smartphone is fotografie verheven tot een vanzelfsprekendheid. Nieuwsgierig naar wie dit heeft uitgevonden, breng een bezoek aan dit museum. Chalon-sur-Saone ligt aan rivier de Saône.

Houd je van immens hoge gebouwen voorzien van glas-in-lood ramen? Dan is een bezoekje aan de kathedraal St. Vincent zeker de moeite waard!

Waar komt mosterd ook alweer vandaan? Precies, Frankrijk! Ook mosterd wordt onderscheiden in streken. Zo kennen we de mosterd uit Dijon. Deze mosterd wordt gemaakt in mosterdfabriek Fallot. Altijd al een keer zelf mosterd willen maken, bezoek dan nu de mosterdfabriek!

Accommodatie kiezen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt naar Bourgondië te gaan, rest natuurlijk de vraag waar je zult verblijven. Het mooie aan Bourgogne is dat er voor ieder wat wils is. Is luxe voor jou niet zo belangrijk en wil je vooral veel in de buitenlucht zijn dan is de camping een goede optie.
Wil je meer en betere faciliteiten, maar wil je verder vrij zijn in wanneer en wat te eten dan kun je kiezen voor een appartement. Voor de luxe paardjes onder ons is er ook de mogelijkheid om in een hotel te verblijven.

Online boeken vakantie boeken

De website booking.com biedt appartementen en hotels als accommodaties aan. Door deze site te bezoeken kun je vaak in een oogopslag zien of de geschikte accommodatie er voor jou ertussen zit. Om via deze website te boeken dien je in het bezit te zijn van een creditcard! Voordeel is dat wanneer er onverhoopt iets tussenkomt je de boeking kosteloos kunt annuleren.

Heb je geen creditcard? Dan kun je je hotel of appartement boeken via hotelboekenzondercreditcard.nl

Bourgondië
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *