Vakantie in Bretagne? In een hotel, vakantiehuisje, gites, Chambres d’Hotes of op de camping vlakbij de brede zandstranden, smaragdgroene zee, pittoreske badplaatsjes, rotskust, en schilderachtige haventjes. Frankrijk is een vakantieland dat druk bezocht wordt door Nederlanders. Het weer is er al gauw beter, het eten lekkerder en de sfeer relaxter. Eén van de regio’s in Frankrijk die misschien wel het meest bezocht wordt door Nederlanders is Bretagne. Deze Franse regio bestaat uit de departementen: Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. De bekendste plaatsen zijn: Rennes en natuurlijk de havvenplaats Brest. Ondanks dat het qua reisduur niet ver verwijderd is van Nederland, is er niets wat je doet herinneren aan Nederland. Bretagne heeft in het verleden een zelfstandige status gekend. Medio 17e eeuw is hier verandering in gekomen. Dit verklaart ook waarom deze regio ook wel wordt omschreven als ‘een bijzonder stukje Frankrijk’.

Bestemmingen Bretagne

Bestemmingen Bretagne zijn de grotere steden Brest en Rennes en natuurlijk steden en dorpen als: Saint-Malo (Ille-et-Vilaine), Rennes, Carnac, Vannes, Cancale, Lorient (Morbihan), Redon (Ille-et-Vilaine)

Landschap

Dit gebied staat bekend om haar ellenlange kust lijnen en rotsachtige landschap. De combinatie van zee en rotsen doet het gebied een ietwat ruige uitstraling aan. De zee speelt een prominente rol in het leven van de Bretons. Dit uit zich ook in hun eetgewoontes Fruit de mer en andere verse vis zijn veelvoorkomende gerechten op de menukaarten.

Bezienswaardigheden

De eeuwenlange zelfstandigheid van dit gebied heeft vandaag de dag gezorgd voor talrijke bezienswaardigheden, zoals molens, kapellen, kerken, vuurtorens en reuzenstenen (menhirs). Veel van de middeleeuwse gebouwen zoals kastelen en forten zijn nog in takt gebleven -al dan niet met een modern jasje- waardoor je je door een bezoekje hieraan even in een ander tijdperk waant. Altijd al de Menhirs uit de verhalen van Asterix en Obelix willen zien, dan is dit nu je kans door een bezoek aan Bretagne te brengen!

Accommodatie

Voor de gemiddelde Nederlandse vakantieganger heeft bovengemiddelde luxe op vakantie geen prioriteit. Dit wordt bevestigd door de cijfers die aangeven hoeveel Nederlanders kiezen voor een vakantie op de camping. Hiermee is natuurlijk niet gezegd dat camping en luxe elkaar uitsluiten. Gaat jouw voorkeur uit naar de camping, maar wil je niet in een tent jouw nachten doorbrengen, wees niet getreurd. Bretagne biedt verschillende campings, in verschillende categorieën, met verschillende ster-onderscheidingen.
Ben je toch meer op je privacy gesteld, dan zijn er verschillende appartementen en vakantiehuisjes waar jij uit kunt kiezen om te verblijven. And last but not least, voor degenen die service erg belangrijk vinden zijn er volop hotels om je verblijf door te brengen.

Online boeken

Eenmaal je keuze gemaakt om naar dit bijzonder stukje Frankrijk te gaan, dan rest enkel het boeken van jouw accommodatie. Hiervoor hoef je de deur niet uit. Reis websites bieden alle informatie digitaal. Door middel van duidelijke foto’s en uitgebreide toelichting kun je vanuit je luie stoel een keuze maken tussen een appartement of toch liever een hotel. Ben jij een fervent kampeerder, dan kun je terecht op de website www.pinson.nl

Bretagne
Getagd op:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *