De regio Champagne-Ardennen ligt in het noorden van Frankrijk en is goed te bereiken vanuit Nederland en zeker België. Champagne-Ardenne (op zijn Frans) is onderverdeeld in vier departementen; Aube, Marne, Ardennen en Haute-Marne. Er heerst een gematigd zeeklimaat, wat te vergelijken is met Nederland. De authentieke streek biedt uitgestrekte meren en diverse natuurparken. Er zijn volop buitenactiviteiten mogelijk en ook als je van kunst en geschiedenis houdt, is een bezoek aan deze mooie regio zeker de moeite waard.

Landschap

Het landschap van Champagne-Ardennen is zeer gevarieerd. In het noorden zijn de bossen en heuvels van de Ardennen te vinden en het zuiden biedt glooiende velden en meren. Frankrijk is onder andere bekend vanwege de wijn en ook in deze streek zijn volop wijngaarden te vinden. Het alom bekende, feestelijke drankje champagne komt uiteraard uit Champagne-Ardenne.

Bezienswaardigheden

Er zijn volop musea, monumenten, kastelen en bijzondere steden te vinden in Champagne-Ardennen. De 13-eeuwse kathedraal van Reims, het kasteel Chateau Fort de Sedan, het stervormige stadje Rocroi, het champagnehuis Champagne Mercier en de St. Remie Basiliek & Museum zijn enkele voorbeelden van bezienswaardigheden.

Hotel, camping of appartement?

Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in Champagne-Ardennen. Wil je genieten van historische luxe in een hotel? Dan is een verblijf in een kasteel natuurlijk een must. Een ontbijt wordt in de meeste hotels aangeboden en een aantal hotels biedt ook een diner. Een veelal goedkopere optie is de camping. Vooral voor kinderen is hier vaak veel vermaak, waarbij je moet denken aan animatie, speeltuinen en zwem mogelijkheden. Verder is het ook mogelijk om een appartement te huren, eventueel particulier. Op die manier heb je je eigen thuis en kan je zelf je eten bereiden.

Online boeken

Er zijn een aantal bekende boekingssites, waaronder booking.com, trivago.nl, expedia.nl en tripadviser.nl. Dit zijn betrouwbare sites, waarvan een aantal samenwerkt met hotels, campings en eigenaren van. Veelal staan deze bedrijven garant voor een goed verblijf. Ze bieden een klantenservice waar je terecht kan met eventuele vragen of klachten en online reserveren gaat makkelijk en overzichtelijk. Een wat nieuwere aanbieder is airbnb.com. Hier kunnen particulieren hun huis of een deel van hun huis aanbieden en verblijf je dus tussen de locals. Je betaalt een klein percentage aan Airbnb en de rest gaat naar de eigenaar van het huis. Via de recensies bij de accommodatie kan je de ervaringen van vorige gasten lezen en op die manier beslissen of de accommodatie bij je past. Lees voor het reserveren op elke website goed de voorwaarden, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Eventueel recensies van de accommodatie googelen, kan ook nooit kwaad.

Champagne-Ardennen
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *