Plaats Colmar in de ElzasAls je een paar dagen tot rust wilt komen in een omgeving waar je de meest schilderachtige landschappen tegenkomt en een omgeving waar de lokale wijn iedere menukaart aanvoert, kom je al snel uit bij Elzas. Bij de lokale bevolking beter bekend als Alsace. Door de centrale ligging in het Oosten van Frankrijk, aan de rivier de Rijn, tegen de grens met Duitsland ben je er in 6 uur rijden vanuit Utrecht. De hoofdstad is Straatsburg en vooral bekend omdat de Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens er zijn gevestigd. Samen met Brussel is het ook de zetel van het Europees Parlement.

Andere bekende steden zijn Colmar, Saverne en Mulhouse. Na de nieuwe regio indeling van januari 2016 maakt het deel uit van de regio Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine.

Landschap

Als je je koffer inpakt voor het vertrek richting Elzas doe je er goed aan om een paar stevige schoenen mee te nemen. Want de auto zul wel laten staan. De vele wandelpaden die Elzas rijk is leiden je langs uitgestrekte groene velden en prachtige wijngaarden. Door het milde klimaat in Elzas liggen deze er altijd schitterend bij. Als je een schitterende zonsondergang mee wilt maken, doe je er goed aan om eens boven aan een vallei te gaan staan. De typische Franse dorpen, die liggen tussen de bergen van Elzas, zullen je gegarandeerd betoveren.

Bezienswaardigheden Elzas

Elzas is de kleinste regio van Frankrijk en doet hiermee de uitdrukking ‘klein maar fijn’ eer aan. Elzas grenst aan het mooie Parc Naturel des Ballons d’ Alsace, een natuurreservaat dat zo’n 300.000 hectare groot is. Hier kun je volop genieten van uitgestrekte groene velden, prachtige wateren, groene bossen en zeker niet minder begeerlijk: de heerlijke boslucht. Als het een dag minder weer is tijdens je verblijf kun je er ook met de auto op uit trekken. Elzas heeft 170 kilometer aan wijngaarden die iedereen wel eens gezien moet hebben.

Hotel, camping, B&B of appartement in Elzas?

Als je Elzas bezoekt kun je kiezen uit een aantal verschillende soorten accommodaties. In de zomer kun je prima vertoeven op een van de meer dan 30 campings die Elzas telt. Als de dagen korter worden en de lucht kouder kun je jezelf in de watten laten leggen in een van de hotels. Maar voor de echte genieter zijn er B&B’s en appartementen. Hier kun je veelal zeer comfortabel verblijven en zelf koken van lokale delicatessen.

Online hotel of camping boeken

Om er zeker van te zijn dat je gewenste accommodatie vrij is, is het aan te raden om vooraf online te reserveren. Hotels en appartementen zijn beschikbaar via sites als www.hotelboekenzondercreditcard.com. Op www.anwb.nl kun je betrouwbare campings opzoeken en reserveren. Bekijk van tevoren goed de foto’s, wie weet heb je een schitterend uitzicht. Alvast een fijne vakantie toegewenst!

Elzas
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *