Franche Comté is een streek in het oosten van Frankrijk en bestaat uit vier departementen; Doubs, Jura, Haute Saône en Territoire-de-Belfort. De regio staat vooral bekend om de mooie natuur. Er zijn volop meren, bergen en bossen te vinden. Zowel in de zomer als in de winter zijn er volop buitenactiviteiten mogelijk, waarbij je moet denken aan wandelen, zwemmen en langlaufen.

Het mooie landschap met ongerepte natuur

Franche Comté biedt een erg gevarieerd landschap met een ongerepte natuur. Het departement Doubs is het groenste departement van de regio. Hier zijn watervallen, meren, kloven, bergen en rivieren te vinden. Haute Saône bestaat voor 44 procent uit bossen en meer dan 300 historische monumenten. Verder is hier het grootste merengebied van Europa te vinden. Jura is het koudste departement en biedt een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Alpen. En dan heb je als laatste nog het departement Territoire-de Belfort waar net als in Doubs meren en bergen zijn gelegen.

Bezienswaardigheden Franche Comté

Zoals in veel delen van Frankrijk zijn er talloze kastelen te vinden in Franche Comté. Naast de vele natuurgebieden die een bezoek waard zijn, biedt de regio ook veel musea en historische monumenten. Je kan onder andere een bezoek brengen aan het openluchtmuseum, een museum over zoutwinning, een beeldentuin, houtbewerkingsmuseum en het museum van Pasteur. Voor kinderen is er het speelgoedmuseum waar het hele gezin zich kan vermaken en tussen Pontalier en Vallorbe rijdt een oude stoomtrein. Tevens wordt er jaarlijks in juli een muziekfestival gehouden met bekende artiesten. De vier steden Besançon, Dole, Belfort en Montbéliard zijn mooie steden met een rijke geschiedenis. Verder zijn er de grotten Grotte des Planches en Grotte d´Osselle waar rondleidingen gegeven worden.

Hotel, camping of appartement?

Er zijn genoeg accommodatiemogelijkheden in Franche Comté en er is dus voor ieder wat wils. De hotels bieden vaak het gemak van een ontbijt en er zijn ook hotels inclusief een restaurant. Om geheel van de natuur te genieten zijn er tal van campings in Franche Comté waar je wordt omringd door water en bergen. Ook zijn er genoeg kindvriendelijke campings die voor het nodige vermaak zorgen. Verder is het mogelijk om in een appartement te verblijven, ofwel de bekende Franse gîtes. Dit is ideaal als je met een groter gezelschap reist.

Online een accommodatie boeken

Online een accommodatie boeken in Franche Comté is snel en gemakkelijk. De bekende sites van booking.com, expedia.nl, trivago.nl en tripadvisor.nl zijn betrouwbaar en overzichtelijk. Op de website van de ANWB vind je een ruime keuze aan campings. Om tussen de lokale bevolking van Franche Comté te verblijven, kan je een particulier verblijf boeken bij airbnb.com. Het is belangrijk om altijd goed de voorwaarden te lezen, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Franche Comté
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *