De streek Languedoc Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk. De hoofdplaats is Montpellier. De streek grenst aan de Pyreneeën, Spanje en de Middellandse zee. De streek staat bekend om zijn wijnen en prachtige natuur. Het is een heerlijke plek om te genieten van een welverdiende vakantie.

Landschap Languedoc Roussillon

Het landschap in de streek Languedoc Roussillon gaat van glooiende heuvels over naar het berglandschap van de Pyreneeën. Het biedt een variëteit aan Wijngaarden, zandstranden en natuurgebieden. Door het zonnige klimaat zijn de mediterrane invloeden in deze streek al echt merkbaar.

Bezienswaardigheden Languedoc Roussillon

Of je nu een natuur-, cultuur- of sportliefhebber bent, er is voor ieder wat wils in Languedoc. In de streek zijn bekende natuurparken te vinden waaronder het nationaal park Camargue, bekend om de wilde paarden en nationaal park Cevennen, hier kun je grotten bezichtigen, zoals de grotten van Trabuc. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan authentieke middeleeuwse dorpjes en kastelen. Daarnaast kun je er zeilen, surfen, duiken, raften en kanoën. Paardrijden is in de Languedoc ook een sport die veel beoefend wordt. Er zijn veel maneges te vinden die uitgebreide ruitertochten organiseren door de prachtige natuur. Voor de cultuurliefhebbers zijn er veel musea te bezichtigen, zoals diverse kunst-, natuurhistorische- en archeologische musea. Daarnaast zijn er veel wijnexcursies waar je aan deel kunt nemen.

Hotel, camping, vakantiehuis, appartement of toch een B&B?

In Languedoc Roussillon zijn verschillende soorten accommodatie te vinden, zoals campings, hotels vakantiehuizen en Bed & Breakfast. Voor jong en oud is er veel te doen bij de campings. Er zijn vrijwel op iedere camping animatieteams aanwezig voor de kinderen. Je kunt meestal op loopafstand van de camping zwemmen, kanoën, mooie fietstocht maken of wandelen. Er zijn veel kasteeltjes en landhuizen omgetoverd tot hotel, Bed & Breakfast of vakantiehuis. Op deze manier kun je tijdens de vakantie vertoeven in de klassieke sfeer van de streek. Vakantiehuizen en appartementen zijn ideaal voor gezinnen of grote reisgezelschappen. Voor iemand die wat meer rust zoekt is een B&B of een hotel een goede keus.

Online boeken

Op diverse sites kun je online boeken voor een vakantie in Languedoc Roussillon, zoals: www.pinson.nl , www.vacancesoleil.nl , www.hotelkamerboeken.com , www.overnachtinghotel.com. Voor meer informatie en online boeken van diverse accommodaties kun je ook terecht bij www.languedocroussillon.nl.

Let bij het boeken goed op welke wensen je hebt, zoals een actieve vakantie, een gezinsvakantie, een rustige vakantie, et cetera. Het is handig om te weten waar je aan toe bent voor je een vakantie online gaat boeken. Hoe gaat bijvoorbeeld de betaling, waar kan ik terecht als er iets niet goed is aan de accommodatie. ANVR heeft alle tips en regels op een rijtje gezet op www.anvr.nl.

Languedoc Roussillon
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *