Zon, zee en strand. En heel veel kastelen. Zijn dit de vier ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor jou? Dan is een vakantie in de Loirestreek in Midden-Frankrijk dé vakantie voor jou.

Landschap

Het landschap is niet in één woord te omschrijven. Typerend voor dit gebied zijn de rivieren, wijngaarden, bossen en uitgestrekte parken. Verder zijn hier maar liefst drie beschermde natuurparken te vinden. Anders gezegd, ben je op zoek naar mooie natuur, dan zal je hier zeker niet teleurgesteld worden.

Bezienswaardigheden

De Loirestreek is gezien zijn historische achtergrond één grote bezienswaardigheid. Het Franse Hof heeft een tijd huisgehouden in deze streek. Dit heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. De vele kastelen en burchten die dateren van de zestiende eeuw zijn bewaard gebleven. Door het bezoeken van deze bezienswaardigheden waan jij je even in het koninklijke Frankrijk. Ook voor de natuurliefhebbers heeft dit gebied veel te bieden. Zo kun je de verschillende wijngaarden en natuurparken bezoeken: Parc Naturel de la Brenne, Loire-Anjou-Touraine en Parc Naturel du Perche. Hou je van wandelen in een mooie omgeving dan is een bezoekje aan in ieder geval een van deze parken zeker de moeite waard!

Geschikte accommodatie zoeken

Wil je zoveel mogelijk in de buitenlucht vertoeven? Dan is een verblijf op één van de talloze campings aan te raden. Een verblijf op de camping hoeft niet gelijk te staan aan overnachten in een kampeertent. Wil je meer luxe maar toch op een camping de vakantie doorbrengen dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.
Wil je meer privacy dan kun je kiezen voor een vakantiehuisje. Ook hierin zijn verschillende gradaties aan te merken, van appartementje tot vakantiehuis met privézwembad.
Heb jij liever dat je ’s ochtends als je opstaat slechts hoeft aan te schuiven voor het ontbijt en dat je ’s avonds in een opgedekt bed kunt kruipen, dan heb je keuze uit de talloze hotels die zich in de omgeving bevinden.

Online boeken

Wil jij lekker verwend worden op vakantie door de service die de verschillende hotels bieden of is privacy erg belangrijk voor jou, dan kun je voor het boeken van de geschikte accommodatie terecht op de website van diverse aanbieders. Ben jij meer een buitenmens waarbij vrijheid hoog in het vaandel staat dan is een verblijf op de camping meer iets voor jou. Op deze website kun je terecht voor online boeken van een accommodatie. Voor dergelijke boekingen is een creditcard echter wel vereist.

Loirestreek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *