De Midi Pyreneeën (Frans: Midi-Pyrénées) is de grootste regio van (Europees) Frankrijk en is in het zuiden gelegen. Het bestaat uit acht departementen met een grote diversiteit aan onder andere architectuur, prachtige landschappen en heerlijke streekproducten.
Met gemiddeld 2000 zonuren per jaar, is het tevens één van de meest zonnige regio’s van Frankrijk. De hoofdstad van de regio, Toulouse, is na Parijs, Marseille en Lyon de vierde stad van Frankrijk.

Midi Pyreneeën kaart en landschap

Hieronder vindt u een kaart van de Midi Pyreneeën in Frankrijk, met daarop de 8 departementen: Lot, Aveyron, Tarn-et-Garonne, Tarn, Gers, Hautes -Pyrénées, Haute-Garonne en Ariège.
De Midi Pyreneeën kenmerkt zich door een grote diversiteit aan natuurschoon. Meren en rivieren met helder stromend water, schitterende valleien, glooiende heuvels en bossen en niet te vergeten de imposante Pyreneeën waarvan de hoogste toppen tot meer dan 3000 meter reiken. Ook de prachtige boom- en wijngaarden, zonnebloemvelden en de mooie karaktervolle en schilderachtige (berg)dorpen vormen een prachtig schouwspel.

Bezienswaardigheden Midi Pyreneeën

Met een rijke geschiedenis vanuit de prehistorie, de middeleeuwen en de renaissance tot aan de 18e eeuw heeft de Midi Pyreneeën veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. De grotten van Niaux in de Ariège is de grootste prehistorische grot van Europa. Ontdek de vele mooie historische bouwwerken waarvan maar liefst meer dan 300 religieuze gebouwen zoals de kathedraal Saint Etienne in Toulouse en de burchten van de Katharen. Rocamadour en Saint-Cirq-Lapopie zijn prachtige middeleeuwse plaatsen evenals de kleurrijke stad Albi en de stad Rodez. We behandelen verderop de pagina de mooiste plekjes in Midi Pyreneeën.

Read more at: http://nl.france.fr/nl/bezienswaardigheid/midi-pyreneeen

Bezoek één van de vele musea die de regio rijk is, geniet van de gastronomie en de vele festivals. Bewonder het grootste viaduct van Europa, het viaduct van Millau of bezoek één van de vier regionale natuurparken. Ook het Keteldal van Gavarnie en de rivier kloven in het departement de Tarn zijn bijzondere plekken die niet snel zullen worden vergeten. Kortom de Midi Pyreneeën zijn zeer de moeite van het bezoeken waard en nodigen je uit om terug te komen en meer te ontdekken.

Hotel, appartement of camping boeken

Er zijn tal van mogelijkheden om je vakantie door te brengen in de Midi Pyreneeën. Of je nu gaat voor luxe of voor een meer basic verblijf, het kan allemaal. Hotels zijn er volop. Van de bekendste vijf sterren hotels tot de goedkopere budget hotels en (kleine) familiehotels. Ook als je wilt verblijven in een appartement is er volop keus. Volledig ingericht voor 2 tot ongeveer 8 personen. Er zijn een aantal van deze appartementen ook geschikt voor minder valide mensen. Wil je liever kamperen? Maak uw keuze uit de kleine campings, grote en levendige campings, charme campings, kindercampings of het luxere glamping.

Waar online vakantie boeken?

Er zijn veel vakantie aanbieders. Hieronder vind je er een aantal uit het grote assortiment. Ergens anders boeken kan natuurlijk ook. Kijk wel of de aanbieder is aangesloten bij het ANVR en SGR. Ook is het verstandig bij aanbieders te boeken die een webwinkelkeurmerk of thuiswinkelwaarborg hebben. Zo weet je zeker dat het veilig is om te boeken.

Midi Pyreneeën weer en klimaat

Zoals al eerder gemeld heeft de Midi Pyreneeën een aangenaam klimaat en de meeste zonuren van Frankrijk.

De mooiste plekjes en vakantietips in Midi Pyreneeën

Er zijn meer dan 20 mooiste plekjes (Frans: Grand Sites) in Midi Pyreneeën te vinden. Wij behandelen hieronder enkele van de de mooiste bezienswaardigheden, streken en natuurgebieden zoals Parc naturel régional des Grand Causses en het dunbevolkte Parc naturel régional des Causses du Guercy.

Midi Pyreneeën
Getagd op: