De regio Ile de France ligt in het noorden van Frankrijk. Hier is ook de hoofdstad van het land te vinden; Parijs. De streek Ile de France bestaat uit vijf departementen; Essonne, Parijs, Seine-et-Marne, Val d´Oise en Yvelines. Er zijn vele parken, middeleeuwse dorpen en koninklijke steden te vinden. Verder beschikt Ile de France over meer dan 300 kastelen en tuinen die tot monument verklaard zijn. Het klimaat lijkt erg op dat van Nederland, maar is net 1 graad warmer.

Landschap van Ile de France

Graanvelden en bossen kenmerken het landschap van Ile de France. Water is overal aanwezig door de rivieren die door deze streek lopen. Parijs wordt omgeven door departementen met natuurparken, valleien en moerassen waar veelal wandelroutes te vinden zijn. In Parijs zelf moet je het qua natuur hebben van de aangelegde parken.

Bezienswaardigheden in Parijs en omgeving

Ile de France heeft met als hoofdstad Parijs genoeg te bieden wat betreft bezienswaardigheden. De bekende bezienswaardigheden van de hoofdstad zijn natuurlijk de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, het Louvre en de kathedraal de Notre Dame. Maar naast deze toeristische attracties kan je Parijs ook bekijken vanuit de wolkenkrabber Tour Montparnasse. Een wat meer lugubere bezienswaardigheid zijn de catacomben waar skeletten en botten van duizenden mensen liggen. In de departementen rondom Parijs zijn minder bezienswaardigheden dan in de hoofdstad, maar is er is nog steeds genoeg te doen. Hierbij moet je denken aan fietsen en wandelen in de natuur. Verder zijn er genoeg kastelen en paleizen die een bezoek waard zijn, waaronder het beroemde paleis van Versailles en het kasteel Fontainebleau die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor de kinderen is er natuurlijk ook nog Disneyland Parijs.

Hotel, camping of appartement?

Ile de France is een regio met genoeg keuze aan accommodatiemogelijkheden. Vooral in Parijs zijn vele hotels en appartementen te vinden. In de departementen rondom de hoofdstad zijn ook een aantal campings te vinden, variërend van twee sterren tot vier sterren.

Online boeken van een accomodatie

Via de sites van booking.com, expedia.nl, tripadvisor.nl en trivago.nl is het mogelijk om een accommodatie te boeken in Ile de France. Op de website van de ANWB zijn vele campings te vinden die veelal door de ANWB zelf beoordeeld worden. Airbnb.com is een website waar particulieren hun huis of kamer op aanbieden. Al deze websites zijn overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Betalen kan gemakkelijk via iDEAL of creditcard al is vooraf betalen niet altijd nodig. Als iets niet duidelijk is tijdens het reserveren, is het handig om contact op te nemen met de klantenservice van de desbetreffende website. Verder is het heel belangrijk om de voorwaarden van elke website goed te lezen, voordat je een accommodatie boekt in Ile de France.

Parijs en Ile de France
Getagd op:                                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *