Poitou Charentes is een rustige provincie, gelegen aan de westkust, net onder Pays de Loire. Vier departementen maken deel uit van dit gebied: Charente, Charente Maritime, Deux-Sèvres en Vienne.

Landschap

Poitou Charentes is een kustprovincie en kent behalve het vasteland ook een aantal eilanden. Het bekendste eiland is waarschijnlijk Île d’Oléron. Een langgerekt eiland wat bij helder weer zicht geeft op Fort Boyard. De kuststrook wordt gedomineerd door lange zandstranden en mooie badplaatsjes. Voor liefhebbers van watersport zijn er jachthavens. Landinwaarts bevinden zich uitgestrekte maisvelden en zonnebloemen, meloenen en tarwe; allemaal belangrijke bronnen van inkomsten. Parc Naturel du Marais Poitevin loopt ook door deze streek. Hier vind je het prachtige en indrukwekkende Venise Verte, het groene Venetië.

Bezienswaardigheden Poitou Charentes

Zeg je Poitou Charentes, dan zeg je eigenlijk vooral strand. De stranden zijn druk bezocht én goed onderhouden. De Atlantische Oceaan is heerlijk om watersport te beoefenen. Het vestingstadje Brouage is zeer de moeite waard om te bezoeken evenals de 17e eeuwse marinehaven Rochefort. De eilanden Île d’Oléron en Île de Ré zijn bekend om hun oesters en andere grote schelpdieren. Weg van de kust het land in, van een heel andere orde is het Futuroscope. Je vindt dit park bij Poitiers. Voor kinderen van alle leeftijden biedt het een inzicht in de technologie van de toekomst. Het schijnt zo te zijn dat hier het grootste bioscoopscherm hangt van Europa. De stad Cognac tenslotte biedt je verschillende wijnhuizen waar je de cognac kunt proeven.

Weer Poitou Charentes

Dankzij de warme golfstromen is het klimaat in deze streek bijzonder prettig. Poitou-Charentes zou de meeste zonne-uren hebben van Frankrijk, met uitzondering van het Middellandse Zeegebied. Diezelfde zee zorgt er ook voor dat het aan de kust niet te warm wordt en dat de winters mild zijn. Dieper het land in kan de temperatuur wel behoorlijk oplopen.

Overnachten

Je kunt in deze streek op alle mogelijke manieren verblijven, van hippe beachcamping tot eenvoudige Camping Municipal. Probeer eens Kamperen bij de Boer, leuk voor de kinderen om het Franse boerenleven mee te maken van dichtbij. Ook het overnachten bij Nederlanders en Belgen is zeer populair.

Online je vakantie boeken

De voorpret van je vakantie begint natuurlijk al bij het speuren op internet. En dat is de beste plek om goed beeld te krijgen van de plek waar je graag naar toe wilt op vakantie. Lees de ervaringen van de mensen die je voorgingen. Zo krijg je gratis veel informatie die je van reisorganisaties zelf niet zo snel zult krijgen. Vergelijk de verschillende aanbieders van reizen en stel je reis zelf samen. Of voer simpelweg in wat je wilt en wat je wilt betalen en laat een organisatie voor jou je reis organiseren.

Poitou Charentes
Getagd op:                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *