De Provence-Alpes-Cote D’Azur is te vinden in het Zuid-Oosten van Frankrijk. Het is er bijna altijd mooi weer en biedt een verscheidenheid aan natuur. Je kunt er heerlijk eten en drinken op een zwoele zomeravond. Je vindt er rust en ruimte in de gebieden met veel natuur aan de ene kant en met bekende badplaatsen als St. Tropez en Cannes trekt het vele toeristen aan de andere kant. Deze streek werd ook door vele kunstenaars bezocht om inspiratie op te doen door het veelzijdige landschap.

Landschap Provence-Alpes-Cote D’Azur

De Provence-Alpes-Cote D’Azur heeft een veelzijdig landschap. Je vindt er uitgestrekte velden met bijvoorbeeld lavendel. Ook bosgebieden kom je tegen. Indrukwekkende berglandschappen in het noorden en oosten van de Provence en een enorme kustlijn langs de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden Provence-Alpes-Cote D’Azur

Er zijn tal van bezienswaardigheden in dit gebied. Hier volgen er enkele:
Villa Ephrussi de Rothschildt: gelegen aan de Cote D’Azur waar de kleur roze en een flamboyante levensstijl van de barones centraal staat. Deze villa is nu niet meer bewoond.
Monaco: zelfstandige deelstaat. Veel pracht en praal met luxueuze jachten in de haven.
Musée Matisse: In Nice is dit museum te vinden dat gewijd is aan de kunstschilder Henri Matisse.

Éze: klein dorpje ligt op een heuvel vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt. Ligt tussen Nice en Monaco. Breng eens een bezoek aan een lokale markt. Je vindt er de lekkerste honing en specerijen. Arles: met Romeins amfitheater en een prachtig beeld van keizer Augustus. Mont Ventoux: kale berg met een hoogte van 1909 meter.

Een hotel, camping of appartement boeken in Provence-Alpes-Cote D’Azur

Door het heerlijke klimaat en de veelzijdigheid van deze streek is het ideaal om hier je vakantie door te brengen. Campings, appartementen, B&B’s en hotels zijn er volop te vinden in dit gebied. Je betaalt voor een hotelkamer gemiddeld tussen de 60 en 100 euro per nacht. Kyriad Prestige Toulon – La Seyne Sur Mer – Centre Port is aan te bevelen. Het ligt aan de jachthaven van la Seyne. Er zijn talrijke campings te vinden in deze streek. Vele reisorganisaties bieden kampeervakanties aan in dit gebied. Ook luxe kampeervakanties zijn te boeken. Heb je liever een appartement of een vakantiehuis, ook hier zijn volop keuzemogelijkheden. Er is zeker een vakantieverblijf te vinden, wat aansluit op je persoonlijke behoefte.

Online je vakantie boeken

Bij het online boeken van een vakantie in Frankrijk zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zoek een verblijf dat aansluit op je persoonlijke behoefte. Check of de omgeving voldoende uitdagingen biedt om bijvoorbeeld interessante uitstapjes te kunnen maken. Zorg ervoor dat er altijd een bevestiging is van je betaling/boeking (vaak via de mail) om teleurstellingen te voorkomen en neem deze bevestiging altijd mee naar je vakantieadres.

Provence-Alpes-Cote D’Azur
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *